ulu i totonu - 1

tala fou

O le teuina o malosiaga fou a Saina o le a aumaia ai se vaitaimi o avanoa tetele tau atinae

E oʻo atu i le faaiuga o le 2022, o le faʻaogaina o malosiaga faʻafouina i Saina ua oʻo atu i le 1.213 piliona kilowatts, lea e sili atu nai lo le malosi faʻapipiʻiina o le malosi o le koale, e tusa ma le 47.3% o le aofaʻi o le gafatia faʻapipiʻiina o le gaosiga o le eletise i totonu o le atunuʻu.O le malosi faʻaletausaga faʻaletausaga e sili atu nai lo le 2700 piliona kilowatt-itula, faʻamauina mo le 31.6% o le aofaʻi o le faʻaogaina o le malosi faʻaagafesootai, lea e tutusa ma le faʻaaogaina o le eletise a le EU i le 2021. O le faʻafitauli o le tulafono faatonutonu o le eletise atoa o le a sili atu ma sili atu ona taʻutaʻua, o le mea lea o le teuina o le malosi fou o le a faʻafeiloaʻi ai se vaitaimi o avanoa sili ona atinaʻe!

Na faailoa mai e le Failautusi Aoao o le faalauiloaina o le atinaeina o le malosi fou ma le mama e tatau ona tuuina atu i ai se tulaga e sili atu ona iloga.I le 2022, faatasi ai ma le faʻalolotoina o le suiga o le malosi, o le atinaʻeina o le malosi faʻafouina a Saina na ausia ai se mea fou fou, ma o le aofaʻi o le gafatia faʻapipiʻiina o le malosi o le koale a le atunuʻu ua sili atu i le tala faasolopito le malosi faʻapipiʻiina a le atunuʻu, ulufale atu i se tulaga fou o le maualuga maualuga le leapfrog. atinae.

I le amataga o le Spring Festival, o le tele o le eletise mama ua faʻaopoopoina i le National Power Network.I luga o le Vaitafe o Jinsha, o iunite uma e 16 o le Baihetan Hydropower Station o loʻo faʻaogaina, e maua ai le sili atu i le 100 miliona kilowatt-itula o le eletise i aso uma.I luga o le Qinghai-Tibet Plateau, o loʻo i ai le 700000 kilowatts o le PV faʻapipiʻi i le Delingha National Large Wind Power PV Base mo le faʻaogaina o le eletise e fesoʻotaʻi i le grid.I tafatafa o le Tengger Desert, e 60 matagi fa'ato'a tu'u i le gaosiga na amata ona feliuliua'i i le matagi, ma o suiga ta'itasi e mafai ona gaosia ai le 480 tikeri o le eletise.

I le 2022, o le fou faʻapipiʻiina o malosiaga faʻafouina e pei o le hydropower, matagi ma le photovoltaic power generation i totonu o le atunuʻu o le a oʻo atu i se faʻamaumauga fou, faʻamaumauga mo le 76% o le faʻaogaina fou o le gaosiga o le eletise i totonu o le atunuʻu, ma avea ma tino autu. o le gafatia fou fa'apipi'iina o le gaosiga o le eletise i Saina.E oʻo atu i le faaiuga o le 2022, o le faʻaogaina o malosiaga faʻafouina i Saina ua oʻo atu i le 1.213 piliona kilowatts, lea e sili atu nai lo le malosi faʻapipiʻiina o le malosi o le koale, e tusa ma le 47.3% o le aofaʻi o le gafatia faʻapipiʻiina o le gaosiga o le eletise i totonu o le atunuʻu.O le malosi faʻaletausaga faʻaletausaga e sili atu i le 2700 piliona kilowatt-itula, faʻamauina mo le 31.6% o le aofaʻi o le faʻaogaina o le eletise, lea e tutusa ma le eletise eletise a le EU i le 2021.

Li Chuangjun, Faatonu o le New Energy and Renewable Energy Department of the National Energy Administration, fai mai: I le taimi nei, o le malosi faʻafouina a Saina ua faʻaalia ai foliga fou o le tele-tele, maualuga maualuga, maketi-faʻatau ma le maualuga o le atinaʻe.Ua fa'amatu'u atoa le malosi o le maketi.O atina'e fa'apisinisi ua ta'ita'ia ai le lalolagi ma ua ulufale atu i se la'asaga fou o le atina'eina o le leapfrog maualuga.
I aso nei, mai le toafa o Gobi i le sami lanumoana, mai le taualuga o le lalolagi i laufanua valevalenoa, o le malosi faʻafouina e faʻaalia ai le malosi tele.O lo'o fa'agaoioia nofoaga tetele o le vai e pei o Xiangjiaba, Xiluodu, Wudongde ma Baihetan, ma o le tele o le malosi o le matagi ma le photovoltaic faavae o le 10 miliona kilowatts ua mae'a ma fa'atinoina, e aofia ai Jiuquan, Gansu, Hami, Xinjiang. ma Zhangjiakou, Hebei.

O le malosi fa'apipi'iina o le vai, le malosi o le matagi, le gaosiga o le photovoltaic ma le gaosiga o le biomass i Saina o le muamua lea i le lalolagi mo le tele o tausaga fa'asolosolo.O vaega taua e pei o photovoltaic modules, wind turbines ma pusa faʻapipiʻi na gaosia i Saina mo le 70% o le maketi o le lalolagi.I le 2022, o mea faigaluega na faia i Saina o le a fesoasoani i le sili atu i le 40% o le faʻaitiitia o malosiaga faʻafouina i le lalolagi.Ua avea Saina ma sui auai malosi ma sao taua i le tali atu a le lalolagi i suiga o le tau.

Yi Yuechun, Pule Pule Sili o le Inisetiute Lautele o Fuafuaga Hydropower ma Fuafuaga: O le lipoti a le 20 National Congress o le Communist Party o Saina fuafuaina le malosi ma le mausali faalauiloa carbon tumutumu ma carbon neutralization, lea tuuina atu manaoga maualuga atu mo le atinae o malosi fa'afouina.E le gata e tatau ona tatou atiaʻe i luga o se fua tele, ae faʻaaoga foi i se tulaga maualuga.E tatau foi ona tatou mautinoa le mautu ma le mautu o le sapalai o le eletise ma faatelevaveina le fuafuaina ma le fausiaina o se faiga fou malosi.

I le taimi nei, o loʻo faʻalauiloaina atoa e Saina le atinaʻeina maualuga o le malosi faʻafouina, e taulaʻi atu i le toafa, Gobi ma nofoaga toafa, ma faʻavaveina le fausiaina o faavae malosi fou i luga o konetineta e fitu, e aofia ai le pito i luga o le Vaitafe Samasama, le Hexi. Corridor, o le "tele" pi'o o le Vaitafe Samasama, ma Xinjiang, faapea foi ma le tele o vai e lua ua tuufaatasia faavae ma fuifui malosiaga matagi i fafo i sautesasae Tibet, Sichuan, Yunnan, Guizhou ma Guangxi.

Ina ia mafai ona tuleia le malosi o le matagi i totonu o le sami loloto, o le faavae muamua o le savili opeopea a Saina, "CNOOC Mission Hills", ma le loloto o le vai e sili atu i le 100 mita ma se mamao i fafo e sili atu i le 100 kilomita, o loʻo faʻatautaia vave ma ua fa'atulaga e fa'atino atoatoa ia Iuni o le tausaga nei.

Ina ia faʻaaogaina le malosi fou i luga o se fua tele, i Ulanqab, Inner Mongolia, e fitu faʻamaumauga faʻamaonia tekonolosi e teu ai le malosi, e aofia ai maa lithium-ion solid-state, maʻa sodium-ion ma le teuina o le malosi o lele, o loʻo faʻavaveina suʻesuʻega ma atinaʻe.

Sun Changping, peresitene o le Inisetiute Suesuega o Saienisi ma Tekonolosi o le Three Gorges Group, fai mai: O le a tatou faalauiloaina lenei talafeagai ma saogalemu fou tekinolosi teuina malosi i le atinae tele-tele o galuega faatino malosi, ina ia faaleleia le gafatia absorption o feso'ota'iga feso'ota'iga fou malosi ma le tulaga saogalemu o le fa'agaioiga o le eletise.

O loʻo valoia e le National Energy Administration e oʻo atu i le 2025, o le a faʻaluaina le savili ma le la o Saina mai le 2020, ma sili atu i le 80% o le eletise fou e faʻaaogaina e le sosaiete atoa o le a gaosia mai malosiaga faʻafouina.


Taimi meli: Feb-13-2023